SGK Doğruladı! Erken Emeklilik Müjdesi Geldi..! Artık Yaş Sınırı Aranmayacak...

Erken emekli olmayı isteyen esnafa kapı yolu açıldı. Her vatandaş erken yaşta emekli olmak ve yüksek maaş almak istiyor. Bu noktada sıkı araştırma yapan vatandaşlar yaş sınırının kaldırılmasını ve maaşların da yükseltilmesini talep ediyor. Erken emeklilik şartları nelerdir ve nereye başvuru yapılır? İşte, merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

SGK Doğruladı! Erken Emeklilik Müjdesi Geldi..! Artık Yaş Sınırı Aranmayacak...
SGK Doğruladı! Erken Emeklilik Müjdesi Geldi..! Artık Yaş Sınırı Aranmayacak... Editör

Bağ-Kur Girişli Esnaflar SSK’da Erken Emekli Olabilir!

Esnaflar Bağ-Kur prim ödemelerini ödeyerek yaş ve prim gününü tamamladıktan sonra emekli olabiliyor. Fakat esnaf vatandaşlar da dahil olmak üzere tüm çalışanlar erken emeklilik yollarını araştırıyor. Bu konu da esnaflara, Bağ-Kur prim ödemesi yapanlara bir seçenek sunuluyor. Aynı zamanda erken emekliliğin beraberinde mevcut emekli aylıklarını yükseltmek isteyen vatandaşlar için de bazı yöntemler bulunuyor. Bu bağlamda malulen emeklilik hakkı ile tüm esnaflar erken emekli olma fırsatı buluyor. Peki, malulen emeklilik koşulları nelerdir ve nereye başvuru yapılır? 

Esnaflar 8 Yıl Erken Emekli Olabilir!

Erken emeklilik yöntemlerinden biri malulen emeklilik olarak dikkat çekiyor. Normal koşullarda Bağ-Kur prim ödemelerini yapan esnaf vatandaşlar bu biçimde emekli oluyor. Fakat daha erken emekli olabilmek için SSK’dan malulen erken emeklilik başvurusu yapabilirler. Bu ayrıntıya göre 1800 gün prim ödemesini yapmış olan ve on yıl sigortalılık süresini dolduran esnaf ve işçilerin tümü sağlık raporuyla erken emekli olabilir. Sağlık raporu ile emekli olacak vatandaşlarda yaş kriteri aranmıyor.

Malulen emeklilik için başvurular SGK il veya ilçe merkezleri aracılığı ile yapılır. Vatandaşların bu merkezleri ziyaret ederek başvuruda bulunması ve yetkili hastanelerden sağlık raporu alması talep ediliyor. Bu noktada her esnaf ve işçi vatandaş 8 yıl erken emekli olabiliyor. Ayrıca benzer yöntemlerle emekli aylığını da daha yüksek hale getirmek mümkündür. Bu konuya dair detaylı bilgiyi de yine SGK il ve ilçe merkezlerinden alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!