SSK, Bağ-Kur, Emekli, Dul ve Yetim Aylığı Alanlar Bu Habere Dikkat

Emekli ve kamu personeli maaş zammı için geri sayım Ekim ayıyla birlikte başladı. Ocak 2022 senesinde maaşlarda ve ek ödemelerde yapılacak artışların miktarı merak konusu oldu.

SSK, Bağ-Kur, Emekli, Dul ve Yetim Aylığı Alanlar Bu Habere Dikkat
SSK, Bağ-Kur, Emekli, Dul ve Yetim Aylığı Alanlar Bu Habere Dikkat Editör

Emekli ve kamu personeli maaş zammı için geri sayım Ekim ayıyla birlikte başladı. Bilindiği üzere senenin ikinci yarısı olan 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak. Hal böyleyken "2022 Emekli ve kamu personeli ocak zammı ne zaman belli olacak, ne kadar ve kaç TL olacak?" soruları son üç aylık süreçte gündemdeki yerini aldı. 

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlar ile dul ve yetim aylığı alanlar enflasyon rakamları doğrultusunda zaman alıyor. Yılın ikinci yarısına ait enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber 2022 emekli zammı da ortaya çıkacak. Şu anda emekli vatandaşların alacağı zam netleşmesi de ağır ağır rakamlar ve tahminler ortaya çıkmaya başladı. Yılın ikinci yarısının ilk 3 ayında, yani temmuz, ağustos ve eylül aylarında enflasyon oranı yüzde 4.23 olarak açıklandı. Enflasyon artışının bu hızla sürmesi halinde Ocak ayında emekli ve dul ve yetim aylığı alan vatandaşları rekor bir zam oranı bekliyor.

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Enflasyon rakamları milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlar direk olarak enflasyon oranında zam alırken Emekli Sandığı yani kamu personeli emeklisi olan vatandaşlar ise yılbaşında aldıkları zamdan fazla çıkan enflasyon oranında enflasyon farkı alacak. Şimdi tüm emeklilerin gözü kulağı senenin ikinci yarısında açıklanacak enflasyon rakamlarından. Ancak bu konu da da Merkez Bankası tahminlerini yayınını yaptığı. Merkez Bankası 2021 ikinci altı aylık yarısı için enflasyon tahminini %5.21 olarak açıkladı.

EMEKLİ ZAMMI OLARAK YANSIYACAK

Merkez Bankası'nın tahminleri doğru çıkarsa ve senenin ikinci yarısında enflasyon yüzde 5.21 olarak açıklanırsa direk olarak SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarına zam olarak yansıyacak. Emekli sandığı emeklileri ise aradaki farkı enflasyon farkı olarak alacak. Yüzde üç Toplu protokol zammı alan kamu personeli emeklisi yüzde 2.21’de enflasyon farkı zammı alacak. Ayrıca emekliler için Türkiye Emekliler derneğinin de talepleri var. Türkiye Emekliler Derneği, emekli vatandaşların çok düşük Maaşlar sebebi ile hayatını sürdürmektedir zorlandığını belirterek en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olmasını istedi. Eğer talepler kabul edilirse emekliler Yeni senede maaşlarını şu andan çok daha yüksek almaya başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!