Bakan Vedat Bilgin, 3600 EK Gösterge, Asgari Ücret ve EYT İçin Beklenen Tarihi Açıkladı

Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge, EYT ve 2022 asgari ücret ile alakalı son dakika açıklaması yaptı. Bakan Bilgin, gelecek hafta açıklama yapacaklarını, asgari ücret ile alakalı de Aralık ayını işaret etti.

Bakan Vedat Bilgin, 3600 EK Gösterge, Asgari Ücret ve EYT İçin Beklenen Tarihi Açıkladı
Bakan Vedat Bilgin, 3600 EK Gösterge, Asgari Ücret ve EYT İçin Beklenen Tarihi Açıkladı Editör

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge konusunda gelecek hafta açıklama yapacaklarını söyledi. Bilgin, asgari ücret tespit komisyonunun da Aralık'ta toplanacağını ve yeni asgari ücret zammını duyuracaklarını ifade etti.

Bakan Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge ve asgari ücret düzenlemesine ilişkin sorulara, "Kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer ayrıntıları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz. Karar aşamasına gelince paylaşırız." cevabını verdi.

ASGARİ ÜCRET, EYT VE 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücretin belirlenmesine ilişkin çalışmalar sorulan Bilgin, "Bu konuları çalışmaktayız. Önümüzde olan konuların başında asgari ücret geliyor. Bunu çalışıyoruz, 3600'ü çalışıyoruz. Tüm bu konuları içeren ayrıntılı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer ayrıntıları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz. Karar aşamasına gelince paylaşırız." ifadelerini kullandı.

SONUÇLAR PAYLAŞILACAK

Asgari ücret tespitine ilişkin farklı işletme düzeylerinde ve sokakta bir üniversite aracılığı ile kamuoyu araştırması yapıldığını dile getiren Bilgin, meslek gruplarının beklentilerinin tespit edileceğini ve araştırmanın sonuçlarının da kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Bilgin, önümüzdeki zamanda Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Üçlü Danışma Kurulu'nun toplanacağını dile getirdi.

Muhalefetin ve sendikaların asgari ücretten gelir vergisi alınmamasına ilişkin talebi sorulan Bilgin, "Bunun üstünde de çalışmaktayız. Alternatif vergi modelleri ve düzenlemeler var. Bazı vergilerin kalkması için yasal düzenleme gerekirken, bazıları için Cumhurbaşkanımızın onayı gerekmektedir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun vereceği karar da yeterli oluyor." diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!