Milyonların Merak Ettiği Rakam Masaya Yatırıldı! Asgari Ücrette Beklenen Artış Oranı Açıklandı

Kulislerden sızan bilgiye göre, iktidarın yüksek artış beklentisi olarak ortaya koyduğu rakam, şu an için asgari ücretin olması gerekenin çok altında. Asgari ücret için beklenen rakam ise 3 bin 500 ila 3 bin 700 TL civarında. Peki 2022 asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonların Merak Ettiği Rakam Masaya Yatırıldı! Asgari Ücrette Beklenen Artış Oranı Açıklandı
Milyonların Merak Ettiği Rakam Masaya Yatırıldı! Asgari Ücrette Beklenen Artış Oranı Açıklandı Editör

Ekonomideki kötü  gidişat konusunda tartışmalar devam ederken, kulislerde, enflasyon hedeflemesine dikkat çekilerek asgari ücrette en az yüzde 25 oranında artış olacağı yorumları yapılıyor.

Cumhuriyet Gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre; kulislerde dile getirilen rakamlar 3 Bin 500 ila 3 Bin 700 Lira dolayında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis’te bakanlığının bütçe görüşmelerinde, asgari ücretin tespit komisyonunda belirlendiğine işaret ederek “Benim keyfi olarak kalkıp asgari ücret şu kadar olsun, 3 Bin lira olsun, 3 Bin 500 lira olsun gibi dememin çok anlamı yok, böyle bir yetkim de yok” dedi.

İktidarın yüksek artış beklentisi olarak olarak ortaya koyduğu rakam ise şu an için asgari ücretin olması gerekenin çok altında.

Türk-İş’in son araştırmasına göre bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 3 Bin 772 TL’ye ulaşmış durumda. Enflasyondaki artışla beraber makasın bin tl'ye ulaşacağına dikkat çekiliyor. Türk-İş, masaya bu hesapla oturacak. Makasın “kısmen değil bütünüyle” ortadan kaldırılmasını talep edecek. 

Diğer taraftan işveren kanadı ise asgari ücrette yapılacak artışa paralel olarak verilecek desteğin de artırılmasını istiyor. Şu anda işverenlere işçi başına aylık 75 TL asgari ücret desteği verilmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!