SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine 8.477 Lira Avans Ödeme Yapılacak

Maaşı bağlanmayan emekliye 8.477 TL avans verilecek. Yıl, yaş ve prim şartını tamamlayıp emeklilik başvurusu yapanlar ortalama bir hafta-10 gün içerisinde maaşa kavuşuyor. İşlemleri uzayanlar ise 8 bin 477 tl'ye varan avanstan yararlanıyor. 3 şartı sağlayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurup emekli maaşına kavuşacak.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine 8.477 Lira Avans Ödeme Yapılacak
SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine 8.477 Lira Avans Ödeme Yapılacak Editör

Maaşı bağlanmayan emekliye 8.477 TL avans. Yıl, yaş ve prim şartını tamamlayıp emeklilik başvurusu yapanlar ortalama bir hafta-10 gün içerisinde maaşa kavuşuyor. İşlemleri uzayanlar ise 8 bin 477 tl'ye varan avanstan yararlanıyor. Tüm çalışanların hayali emekli olmak. Bunun için işe girilen tarihe göre belirlenen yıl, yaş ve prim koşullarını tamamlamak gerekmektedir. 3 koşulu da sağlayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurup emekli maaşına kavuşuyor.

90 GÜN İÇİNDE BAĞLANMAMIŞ OLMASI...

Aylık bağlama işleminin uzun devam etmesi halinde ise avans sistemi yardıma yetişiyor. Emeklilik başvurusu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için aylığın 90 gün içerisinde bağlanamamış olması ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı müracaat yapılması gerekmektedir. Bu yıl için avansın tutarı 8 bin 477 lira. Yeni senede yeni asgari ücretle artacak. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

3 MAAŞ KADAR OLMASI BEKLENİYOR 

Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere sunulmakta olan avans olanağının mevcut emeklilere de sağlanması beklentisi var. Avansın tutarının da 3 maaş kadar olması bekleniyor. Talepler hayata geçerse emekliler nakit ihtiyacını faizsiz sunulmakta olan avans ile karşılayabilecek. Avans daha sonra maaşlardan küçük taksitler halinde ödenebilecek... 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!