2022 Asgari Ücret Belli Oldu Mu? Asgari Ücret 3500 4000 TL Arası Mı Olacak?

2021 yılının son aylarına geldiğimiz bugünlerde tüm Türkiye’nin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zam oranına çevrildi. Yeni gelişmeleri takip eden asgari ücretliler, görüşmelerin başlayacağı güne odaklandı. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? 2022 Asgari Ücret Belli Oldu Mu?

2022 Asgari Ücret Belli Oldu Mu? Asgari Ücret 3500 4000 TL Arası Mı Olacak?
2022 Asgari Ücret Belli Oldu Mu? Asgari Ücret 3500 4000 TL Arası Mı Olacak? Editör

2021 yılının son aylarına geldiğimiz bugünlerde tüm Türkiye’nin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zam oranına çevrildi. Yeni gelişmeleri takip eden asgari ücretliler, görüşmelerin başlayacağı güne odaklandı. Asgari Ücret Komisyonu bir araya gelerek ortalama 8 milyon işçinin alacağı maaşı belirlerken aslında 83 milyonu etkileyecek bir gösterge ücretini de duyurmuş olacak. Aynı zamanda yeni yılla beraber AGİ, kısa çalışma ödeneği gibi tüm ödemeler de aynı şekilde yükselmiş olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik çalışma yürütüldüğünü açıklamasının hemen ardından milyonların heyecanına heyecan katıldı.

Asgari ücret zammında son 10 gün. 8 milyonu sevindirecek haber geleceğini bekliyoruz. Asgari ücrette yapılması önerilen zam seviyeleri belli olmaya başladı. Vatandaşlar 3500 TL ile 4000 TL arasında zam olup olmayacağını araştırmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik çalışma yürütüldüğünü açıklamasının hemen ardından milyonların heyecanına heyecan katıldı. 

 2022 yılı asgari ücretini belirleyecek olan görüşmeler aralık ayında başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla alakalı ülke çapında araştırma yaptırmakta ve bununla ilgili de maliyet hesaplarını gözden geçirmektedir. Asgari ücretle alakalı görüşmelere kısa süre kala hem işçi hem de işveren kesimi isteklerini ortaya koydu.

Görüşmeler Aralık Ayının İlk 10 Gününde!

Asgari Ücret belirlenmesiyle ilgili görüşmeler Aralık ayının ilk 10 gününde yapılacak. Sürecin en önemli paydaşları arasında yer alan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç tarafından yapılan açıklamada: “ İki aydır işveren, işletmeler ve çalışanlarla görüşüyoruz. Mevcut istatistikler doğrultusunda yol haritamızı belirliyoruz. Komisyonun ilk toplantısında taleplerimizi kamuoyuyla paylaşacağız.” Dedi.

Yüzbinlerce üyesiyle adından söz ettiren Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise: “Günümüz şartlarında çalışanların asgari değil, geçim ücretine ihtiyacı var. Bu ülkeden kazanan iş insanlarının bunu göz önüne alarak daha cömert davranmalarını istiyoruz.” Dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!