Emeklilikte Yeni Dönem: Reformun Getirdikleri ve Beklentiler! Yeni Emeklilik Sistemi Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?

Uzun bir bekleyişin ardından erken emeklilik sorunu (EYT) nihayet çözüldü ve şimdi ufukta ikinci bir emeklilik reformu var. Yeni emeklilik sisteminde yapılacak değişikliklerin detaylarını birçok vatandaş merak ediyor. Yeni sistem erken emeklilik, ev hanımlarına emeklilik, Bağ-Kur prim günlerinin eşitlenmesi, 3600 prim gün sayısını dolduranlara yaş şartının düşürülmesi gibi olanaklar sağlayacak.

Emeklilikte Yeni Dönem: Reformun Getirdikleri ve Beklentiler! Yeni Emeklilik Sistemi Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?
Emeklilikte Yeni Dönem: Reformun Getirdikleri ve Beklentiler! Yeni Emeklilik Sistemi Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek? Editör

Uzun bir bekleyişin ardından erken emeklilik sorunu (EYT) nihayet çözüldü ve şimdi ufukta ikinci bir emeklilik reformu var. Yeni emeklilik sisteminde yapılacak değişikliklerin detaylarını birçok vatandaş merak ediyor. Yeni sistem erken emeklilik, ev hanımlarına emeklilik, Bağ-Kur prim günlerinin eşitlenmesi, 3600 prim gün sayısını dolduranlara yaş şartının düşürülmesi gibi olanaklar sağlayacak. Seçimlerin ardından yeni bir emeklilik sistemi kurulacak. İşte yeni emeklilik sisteminin detayları.

EYT uygulaması ile 4,7 milyon çalışan emekli olmaya hak kazanmıştır. Ancak birçok vatandaş bu fırsatı kaçırdı. Bu nedenle özellikle 9 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar için emeklilik şartlarında yapılacak yeni değişiklikler merakla bekleniyor. Ayrıca birçok kişiyi istihdam eden Bağ-Kur'lular da prim indirimlerini bekliyor.

YAŞ GEREKLİLİKLERİ AZALTILACAK

İkinci emeklilik sisteminde, özellikle anneler için sahip oldukları çocuk sayısına bağlı olarak emeklilik yaşı şartı düşürülecektir. Bağ-Kur ve SSK'lıların prim günlerinin eşitlenmesi için de çalışmalar devam etmektedir. Bu yeni sistem köklü değişiklikleri beraberinde getirecek.

EMEKLİLİK ÇÖZÜMLERİ

3600 ekstra göstergesinin eklenmesinin ardından kamu görevlileri ile 5,3 milyon emekli memur ve memura kadro duyurusu şeklinde sürprizler yapıldı. EYT yönetmeliği 4.7 milyon vatandaşa emeklilik yardımı sağladı.

SGK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

SGK, henüz kıdem tazminatını almayan vatandaşlara emeklilik ikramiyesi sağlamak için yoğun mesai harcıyor. Normal şartlarda günde 35-40 bin kişiye emekli ikramiyesi verilirken bu sayı günde 20 bin kişiye çıktı.

Ayrıca 1,7 milyon emekli ikramiyesi başvurusu olduğu ve 1 milyon kişinin de kıdem tazminatını aldığı öğrenildi.

YENİ SİSTEM İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

23 yıldır gündemde olan EYT sorununa nihayet vatandaşlar için çözüm bulundu. Ancak yeni emeklilik reformu vatandaşların sorunlarını temelden çözmeyi hedefliyor. Bu sistem, annelere emeklilik ve sigorta yardımı, ev hanımı primlerine devlet desteği ve çocuk sayısına göre yaş indirimi sağlayacak.

Bağ-Kur üyelerine prim gün indirimi, 9 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlayanlara ise kademeli emeklilik seçeneği sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!