Ambalajlarda Depozito Ödemesi Başlıyor! ŞOK, A101, Migros, Carrefour, Bim ve Diğer Tüm Marketlerde

Carrefour, Bim, A101, ŞOK, Migros ve diğer tüm marketlerle beraber tüm AVM’lerde yeni dönem başlıyor. Artık plastik, kâğıt, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlara fiyat ile beraber depozito verilecek…

Ambalajlarda Depozito Ödemesi Başlıyor! ŞOK, A101, Migros, Carrefour, Bim ve Diğer Tüm Marketlerde
Ambalajlarda Depozito Ödemesi Başlıyor! ŞOK, A101, Migros, Carrefour, Bim ve Diğer Tüm Marketlerde Editör

Yeni uygulama ile beraber plastik, kâğıt, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlara müşteriler depozito ödeyecek fakat bu ambalajlar markete geri iade edildiği zaman verilen ücreti geri alabilecekler. Bu yenilik ile beraber çevre kirliliği de önemli derecede azaltılacak. Doğanın yükünün azaltılması için uygulanacak bu uygulama ile beraber plastik, kâğıt, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlara depozito sistemi ile beraber tüm marketlerde ve AVM’lerde geçerli olacak. Ambalaj iade edildikten sonra verilen depozito ücreti müşterilere iade edilecek.

Ücret İadesi Ambalaj Verilince Olacak

Bu yenilik ile beraber Türkiye’de 1 Ocak 2022 tarihi ile beraber yeni bir dönem başlayacak. Doğanın kirliliğini azalmak için ve çevre düzenini sağlamak için ücretli poşet uygulamasından sonra şimdide plastik, kâğıt, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlara para uygulaması geliyor. Fakat poşette geri para ödeme yeniliği gelmedi. Bunun yerine satın alınan ürünler bitince ambalajlarını geri iade edebileceksiniz. Ülke ekonomisine katkısı ile beraber çevre kirliliğini azaltmak için depozito iade sistemi kuran Türk devleti, bu işlemin 1 Ocak 2022 tarihi ile beraber geleceğini söyledi.

Devlete ve Ekonomiye Katkısı Olacak

Türkiye’de üretilen 20 milyar içecek ambalajı ile beraber bu rakamın 2030 yılı ile 30 milyara çıkması beklenildiği ortaya çıktı. Bu konuda geri dönüşüm çok önemli bir mesele olacaktır. Türkiye’de 1 Ocak 2022 tarihi ile beraber devreye girecek bu yenilikle ciddi katkıları olması bekleniyor. Bununla beraber Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı olan Yavuz Eroğlu, 1 milyon ilave atık çevreye dökülmeyecek ve 1.,4 milyar TL katkısı olacak dedi. Atıklar çöpe girmeden önce temiz bir halde endüstrilerin ham madde ihtiyaçlarını karşılayacak da dedi. Vatandaşlar bu yenilik ile beraber 263 bin ton karbon emisyonu azaltacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!