Bekçi Alımı Başvuru Formları Yayımlandı Mı? 2022 Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Bekçilik son yıllarda oldukça revaçta olan meslekler arasında yer alıyor. Bekçi alımlarının ne zaman olacağı ve nasıl başvuru yapılacağı gibi sorular da oldukça merak ediliyor. 2021 yılı için 10 bin bekçi alınması planlanıyor. Alımlar için adayların heyecanı sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Ve Jandarma Genel Komutanlığı bekçi alımının işte detayları...

Bekçi Alımı Başvuru Formları Yayımlandı Mı? 2022 Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?
Bekçi Alımı Başvuru Formları Yayımlandı Mı? 2022 Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? Editör

Bekçilik son yıllarda oldukça revaçta olan meslekler arasında yer alıyor. Bekçi alımlarının ne zaman olacağı ve nasıl başvuru yapılacağı gibi sorular da oldukça merak ediliyor. Bekçilik başvuru şartları, nasıl başvuru yapıldığı, formların ne zaman yayınlanacağı da en çok sorulan sorular arasında yer alıyor.  2021 bekçi alımı ile ilgili detayları, yazının devamında bulabilirsiniz. 2021 yılı için 10 bin bekçi alınması planlanıyor. Alımlar için adayların heyecanı sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Ve Jandarma Genel Komutanlığı bekçi alımının işte detayları...

2021 Bekçi Alımı Nereye Ve Ne Zaman Yapılacak?

2021 bekçi alımı için başvuru ekranı açılmadı. Yapılan başvurulardan sonra 10 bin yeni bekçinin emniyete istihdam edileceği bilgisi verildi. Geçen yıl bekçi alımı başvuruları, 19 Eylül ile 2 Ekim arasında yapılmıştı. Resmi duyuru yayınlandıktan sonra başvurular, e devlet üzerinden yapılacak.

Bekçi Olmak İçin Hangi Şartları Taşımak Gerek?

Bekçi olabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı aranıyor. Ayrıca en az liseden mezun olmuş olmak da diğer bir şart. Boy olarak 167’ nin altında olmamak gerekiyor. Yaş olarak da 31 yaşından gün almamış olmak şartı bulunuyor. Herhangi bir hapis cezası hükmüne uğramamış olmak da önemli detaylar arasında yer alıyor. Özellikle zimmet, rüşvet, dolandırıcılık, yüz kızartıcı hiç bir olaya da karışmamış olmak şartı bulunuyor. Kişinin silah taşımaya bir engeli olmaması, yasaklı bir madde kullanmıyor ve geçmişte de kullanmamış olması gerekiyor.

Bekçiler Hangi Saatler de Çalışıyor?

Mahalle ya da çarşıda görev yapan bekçiler geceleri çalışma yapıyor. Özellikle 12’ den sonra çalışma başlıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde akşam 7’ den sabah 7’ ye kadar çalışma sistemi uygulanıyor.

Bekçi Alım Formu Ne Zaman Yayınlanacak?

2021 bekçi alımı formu, şu ana kadar yayınlanmadı. Konunun detayları ve başvuru tarihi, Polis Akademisi tarafından yayınlanacak. Gerekli güvenlik soruşturması, sağlık raporu tamamlanıp atanan bekçiler, bir temel eğitim alarak göreve başlar. Buna hak kazanan kişiler, e devlet şifresi ile ilgili kuruma girip, detayları öğrenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!