Karadeniz Gezisinde Gitmezseniz Olmaz

Dünya genelinde gezilecek yerler listelerine girmiş olan Karadeniz, doğal alanları ile öne çıkmaktadır. Tarihi yapıları ve eserleri ile de sevilen ve ilgi duyulan bir bölgedir fakat genellikle doğa turizmi ile birçok kişiyi misafir etmektedir.

Karadeniz Gezisinde Gitmezseniz Olmaz
Karadeniz Gezisinde Gitmezseniz Olmaz Editör

Dünya genelinde gezilecek yerler listelerine girmiş olan Karadeniz, doğal alanları ile öne çıkmaktadır. Tarihi yapıları ve eserleri ile de sevilen ve ilgi duyulan bir bölgedir fakat genellikle doğa turizmi ile birçok kişiyi misafir etmektedir. Yemyeşil dağları ve ovaları ile adeta huzur bulabileceğiniz bir gezi için Karadeniz’in birçok noktası vardır. İster yüksek dağların tepesinde dolaşın ister ovalardan bir tanesinde piknik yapın. Tercihinize göre bir ormanın içinde bungalov kiralayabilir ya da bir göl kenarında kamp yapabilirsiniz. Doğaya doyduysanız eğer; cumhuriyetin ilk yıllarından kalma eserleri inceleyebilir ya da diğer tarihi alanları gezebilirsiniz.

Her Mevsim Seni Çağıran Abant Dağları

Ülkemizin en önemli doğal alanlarında  bir tanesi olan Abant Dağları; doğal yaşam alanları, gölleri, ormanları, tepeleri ve daha birçok doğal ortamıyla sizi büyüleyecektir. Yazları yemyeşil ve cıvıl cıvıl olan bu bölge, kış aylarında donmuş gölleri ile sizi karşılamaktadır. İster sade bir yürüyüş için, ister bir hafta sonu pikniği için gelin farketmez; burada çok eğleneceksiniz. Ayrıca isteyenler burada oda ya da bungalov ev kiralayarak tatilini uzatabilir.

Dağlardaki Medeniyet İzi: Sümela Manastırı

Trabzon Maçka’nın içerisinde yer alan Sümela Manastırı; vadiden yaklaşık 300 metre yüksektedir. Karacadağ’ın eteklerine kurulmuş olan bu manastır, gezilecek yerler içindeki en güzel yerlerden bir tanesidir. Eşsiz manzarası ve temiz havada yürüyüş imkanına sahip olan bu manastır, yıl boyunca yerli ve yabancı binlerce turisti misafir etmektedir.

Yeraltındaki Güzellik ve Şifa: Karaca Mağarası

Sarkıtları, dikitleri ve traverten merdivenleri ile dikkat çeken bu mağara; eşsiz bir güzelliğe sahiptir. İçerisinde traverten havuzları, bayrak şekilleri, org desenleri, mağara incileri, mağara çiçekleri ve damlataş şekilleri bulundurmaktadır. Ayrıca bu mağaranın birçok rahatsızlığa iyi geldiği ifade edilmektedir.

Dört Bin Yıllık Geçmiş: Trabzon Kalesi

Karadeniz Bölgesi içindeki gezilecek yerler listesindeki önemli bir diğer destinasyon Trabzon Kalesi’dir. Zağnos vadilerindeki kayalıklar arasına kurulmuş olan bu kalenin büyük bir bölümü hala ayaktadır. Yeşilliklerin içerisinde bu kalede hem tarihi hem de doğal bir gezi mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!