Flaş Haber! Usta Sanatçısı İnci Çayırlı Hayatını Kaybetti

Onur Akay, Türk sanat müziğinin usta sanatçısı İnci Çayırlı'nın vefat ettiğini duyurdu.

Flaş Haber! Usta Sanatçısı İnci Çayırlı Hayatını Kaybetti
Flaş Haber! Usta Sanatçısı İnci Çayırlı Hayatını Kaybetti Editör

Usta sanatçı İnci Çayırlı’nın vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, “Türk sanat müziğinin usta ismi Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı’yı maalesef kaybettik. Tavrı ve bilgisi ile ekol olmuş sanatçımızın mekanı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

İNCİ ÇAYIRLI NEDEN ÖLDÜ?

Klasik Türk müziğinin önemli isimlerinden 86 yaşındaki İnci Çayırlı, hayatını kaybetti. Çayırlı’nın ölümü musiki camiasını yasa boğarken, ölüm nedeni ise bilinmiyordu. Türk sanat müziği sanatçısı ve yazar Onur Akay, İnci Çayırlı’nın ölüm nedenini ve bir vasiyet anısını kaleme aldı. Akay, “86 yaşındaki hocamız İnci Çayırlı, ileri derecede alzaymır nedeni ile hayata veda etti. 14 Ekim 2006’da kaybettiğimiz büyük bestekar Selahattin İçli, “Bir Sabah Bakacaksın ki Bir Tanem” adlı bestesini vefat ederse mezarı başında okumasını, İnci Çayırlı hastaneye kendisini ziyarete gidince vasiyet olarak istemişti. İnci Hoca da herkes gidince, Selahattin İçli’nin mezarını okşayıp, kısık sesle ve sesi titreyerek okumuş, bu vasiyet için dünyanın en zor şeyi demişti. Güle güle İnci Hoca, Selahattin Hocaya da selam söyle…” ifadelerini kullandı.

İNCİ ÇAYIRLI KİMDİR?

İnci Çayırlı, 1935’te İstanbul’da doğdu. Çamlıca Kız Lisesi’nde okudu. 1953 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Folklor Tatbikat Topluluğu’nda Sadi Yaver Ataman’ın asistanı olarak göreve başladı. İstanbul Radyosu’nda da çalışan sanatçı, bir dönem Münir Nurettin Selçuk’un korosunda yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim üyeliği yapan İnci Çayırlı, 1990 yılında Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği korosunun kurucu şeflerinden oldu. 1995’te bu görevinden ayrıldı. Kültür Bakanlığı 1998 yılında sanatçıya devlet sanatçısı unvanı verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!