Emekli, Kamu Personeli ve Herkese 20 Bin TL Nakit Ödeme Yapılacak!

Daha önce binlerce kişinin maaş hesabı bulunan şirketlere yılda kişi başına 5-6 bin lira promosyon veren bankalar kesenin ağzını açmak zorunda kalarak rakamı 20 bin liranın üzerine taşıyor.

Emekli, Kamu Personeli ve Herkese 20 Bin TL Nakit Ödeme Yapılacak!
Emekli, Kamu Personeli ve Herkese 20 Bin TL Nakit Ödeme Yapılacak! Editör

Emekliler için Akbank tarafından başlatılan promosyon çılgınlığına, diğer bankalar da sirayet etti. Her geçen gün yeni bir promosyon kampanyası çıkan günde, konu emeklileri de aştı. Kamu ve özel dairelerde çalışanlar için de promosyon kampanyası başlatıldı.

Halktv'den Nuray Turhan’ın haberine göre, Bazı kamu kuruluşları, ödemelerin enflasyondaki artışın altında kaldığı gerekçesiyle mevcut sözleşmelerini iptal etmeye başladılar. Bunlardan birisi de Bingöl İl Özel İdaresi. İdare devam eden promosyon ihalesini tek taraflı fesih ederek yeni ihaleye çıktı. Yeni ihale ile çalışanların eline geçecek miktar 23 bin 800 TL oldu.

Sözleşme iptalleri özel şirketlerde de yaşanmaya başladı. Örneğin, Bursa’da otomotiv sektöründe kablo imalat alanında faaliyet gösteren Yazaki firması çalışanlarına 19.08.2022 tarihinde maaşlarını Akbank‘tan almaya karşılık çalışan başına net 22 bin lira maaş promosyonu almak için anlaşma yaptıklarını duyurdu.

'ÇALIŞANLARA DAĞITIYOR’

Emekli promosyonunda yaşanan gelişmeler üzerine şirketlerin eski sözleşmeleri iptal edip ek ödeme istemelerinin bankaları korkutmaya başladığını söyleyen Ekonomist ve bankacılık uzmanı Erol Taşdelen, şunları aktardı:

“Bankalar şirketin nakit akışının önemli bir kısmını alıp emeklilerde olduğundan daha çok kazanıyorlar. Mesela Vakıfbank adliye çalışanlarına promosyon veriyor çünkü Adalet Bakanlığı’nın tüm ödemeleri kendilerinden geçiyor. Şirketlerde 2 seçenek var: 'Çalışana dağıtacağım' derseniz tamamını kesintisiz dağıtıyorsunuz. Yok 'Dağıtmayacağım' derseniz firmaya gelir olarak yansıdığı için ek vergisini ödüyorsunuz, böylece para şirkete kalıyor. Bu nedenle çoğu firma promosyonu çalışanlara dağıtıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!