AHBAP Derneğinden Öğrencilere 6 Bin TL Burs! AHBAP Derneği, Burs ve Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Haluk Levent’in başkanlığı üstlendiği AHBAP derneği sosyal sorumluluk projeleri yürütmeye devam ediyor. Kira ücretlerinin çoğalması sebebiyle zor günler geçiren öğrencilere, AHBAP yardım elini uzattı. Öğrencilere 6 Bin TL’ye kadar burs verileceği açıklandı.

AHBAP Derneğinden Öğrencilere 6 Bin TL Burs! AHBAP Derneği, Burs ve Kira Yardımı Nasıl Alınır?
AHBAP Derneğinden Öğrencilere 6 Bin TL Burs! AHBAP Derneği, Burs ve Kira Yardımı Nasıl Alınır? Editör

Haluk Levent’in başkanlığı üstlendiği AHBAP derneği sosyal sorumluluk projeleri yürütmeye devam ediyor. Kira ücretlerinin çoğalması sebebiyle zor günler geçiren öğrencilere, AHBAP yardım elini uzattı. Öğrencilere 6 Bin TL’ye varan burs verileceği açıklandı. Peki, AHBAP burs müracaatları nasıl yapılır? 

AHBAP tarafından sürdürülen sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi eklendi. Üniversite öğrencilerinin sorunlarına karşı duyarsız kalmayan Haluk Levent, yardım çağrısına yanıt verdi. Ülke gündeminin en önemli sorunlarından biri haline dönüşen öğrencilerin kira ve burs yardımı ile alakalı AHBAP desteği sağlanacak.

Haluk Levent tarafından bizzat duyurusu yapılan yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterildi. 500 öğrenciye 6 Bin TL burs verilecek. Twitter hesabı üzerinden öğrencilere seslenen Haluk Levent, yardım kampanyasının devam edeceği müjdesinde bulundu. İlk etapta 500 öğrenci ile sınırlı kalan kampanyaya yardımseverlerden de destek geldi.

AHBAP Kira yardımı müracaat işlemleri nasıl yapılır?

Kira giderlerini ödemek de güçlük çeken üniversite öğrencilerini kapsayan AHBAP bursu için müracaatlar alınmaya başladı. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin öncelikle www.Ahbap.Com adresini ziyaret etmesi gerekmektedir. AHBAP sitesine kimlik bilgileriyle kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra müracaat yapılabilir. Konaklama Desteği Bursu bölümü üzerinden form bilgilerinin eksiksiz ve doğru biçimde tamamlanması gerekiyor. 

Kira Desteği için istenen belgeler

AHBAP, Konaklama Desteği Bursu başvurusunda öğrencilerden istenilen bazı belgeler bulunur. Belgelerin eksiksiz şekilde tamamlanması mecburidir. Belgesi eksik olan başvurular inceleme altına alınmayacaktır. 

Başvuruda bulunan kişinin öncelikle üniversite öğrencisi olduğunu ispat etmesi gerekiyor. Bunun içinde üniversiteden veya e-devlet sisteminden alınan ıslak imzalı öğrenci belgesi hazırlanmalıdır.

Öğrencinin T.C. Kimlik fotokopisi arkalı ve önlü şekilde çekilmelidir. Ayrıca, son 6 aylık döneme ait vesikalık fotoğraf istenmektedir.

Öğrenciye ait adli sicil belgesi de başvuruda talep edilmektedir. E-devlet üzerinden sicil çıktısı alınabilir.

Başvuruda bulunan öğrenciye ait katkı kredisi ve burs sorgulama belgesinin dökümü istenmektedir. E-devlet üzerinden alınmalıdır. Ayrıca, öğrencinin tam hizmet dökümü de talep edilmektedir.

Engelli öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili raporları paylaşması gerekiyor. Sağlık kurumlarından alınan güncel raporlar başvuruda kullanılmalıdır.

Öğrenciye ait yoksulluk belgesinin bulunması durumunda başvuru da belirtilmelidir. Yoksulluk belgesi mecburi değildir.

Son olarak öğrencinin anne ve babasıyla ilgili bilgiler talep edilmektedir. Tapu kaydı, hizmet döküm belgeleri ve aile fertlerine ait nüfus bilgileri istenmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!