Çalışmayan Kadınlara Müjde: 2 Ayda Bir 650 TL Sosyal Destek Verilecek…

Maddi olarak desteğe ihtiyacı olan çalışmayan kadınlara devlet birçok yardım getiriyor. Sosyal güvencesi olmayan kadınlar 2 ayda bir 650 TL nakit desteğinden yararlanabilecekler…

Çalışmayan Kadınlara Müjde: 2 Ayda Bir 650 TL Sosyal Destek Verilecek…
Çalışmayan Kadınlara Müjde: 2 Ayda Bir 650 TL Sosyal Destek Verilecek… Editör

Sosyal güvencesi olmayan kadınlar 2 ayda bir 650 TL destekten yararlanabilecekler. Sosyal yardımlar konusunda ihtiyaç sahibi olan kişilerin %61’ini kadınlar oluşturuyor. Bu sebeple maddi durum konusunda sıkıntı yaşayan kadınlar için devlet, ihtiyaca yönelik birçok devlet desteğinden yararlanabilecekler. Bu desteklerden birisi de eşi vefat eden kadınlara yapılan yardım programı olmaktadır.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Destek

Eşi vefat eden kadınlara yönelik yapılan yardımlar ile beraber verilen miktar %36 zamlanmış durumda. 2 Ayda bir verilecek yardım ile beraber 650 TL kişilerin hesabına yatacak. Aylık olarak bu yardım 325 TL olmaktadır, yıllık ise yaklaşım 3900 TL bu yardımlar ödenecek. Yaklaşık olarak 170 bin kadın bu yardım ücretlerinden yararlanabilecekler. Eşi vefat eden kadınlar ve hiçbir şekilde sosyal güvencesi olmayan kadınlar için geçen yılda ödenen toplam destek 377 milyon TL olmuştur.

Bu desteklerden yararlanabilmek için öncelikle emekli maaşı olmayan ve boşanmayan kişiler yararlanabilir. Aynı zamanda aile içerisinde kişi başı düşen aylık gelir 852 TL altında olan kadınlar bu yardımlardan yararlanabilecekler. Herhangi bir maddi geliri olmayan tüm kadın bu desteklerden yararlanabilecekler. Üstelik ödemeler her ay yapılacak.

Başvurular Nasıl Olacak?

Belirtilen şartlara uyan kadınlar bu tarz desteklerden yararlanmak istedikleri zaman bulunmuş oldukları il veya ilçeler ile beraber Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvuru yapabilirler. Sizlere en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek bu destekten yararlanmak istediğinizi söyleyerek başvuru yapabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı genelde kaymakamlıklar içerisinde bulunabilir. Nüfus cüzdanı ile beraber başvuru yapabilirsiniz, başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile onay aldıktan sonra PTT şubelerinden veya Sosyal Yardım kartı ile beraber alınabilecek. Böylece aylık olarak gelen para ATM üzerinden çekilebilecek. Aynı zamanda Covid-19 ile beraber bu ücretler kolluk kuvvetleri tarafından evlere de getirilebilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!