Milyonlara Müjde! 3 Bankada Parası Olanlar 816 Lira Alabilirsiniz...

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank, Burganbank, Alternatif bank, İş bankası, İNG bak ve diğer bankalar da hesabı olanlar mevduat faiz oranlarında en yüksek veren bankalar hangisi, Hoşgeldin faizi ile her ay 816 TL ile mevduat faizinden paranızın enflasyon karşısında erimesinin önüne geçebilir yatırım yaparak değerlendirebilirsiniz.

Milyonlara Müjde! 3 Bankada Parası Olanlar 816 Lira Alabilirsiniz...
Milyonlara Müjde! 3 Bankada Parası Olanlar 816 Lira Alabilirsiniz... Editör

Parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar için yeni fırsatlar ortaya çıkmaya başladı. Sadece bir ay içerisinde 50 bin lirası olanlar, 816 lira kar elde etme imkanı sunuluyor. Ayrıca, yıl sonuna kadar vergi indirim hakkı tanınıyor. Yüzde 19.6 oranında faiz uygulaması ile vadeli mevduat hesabı açarak birikimleri değerlendirebilirsiniz. Vadeli mevduat hesabı nasıl açılır? Vadeli mevduat hesabının süresi kaç gündür? Günlük vadeli mevduat hesabı açılabilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karara göre Türk Lirası bazında vadeli mevduat hesaplarına vergi indirimi uygulanacak. 2021 yılının sonuna kadar devam edecek olan uygulama, birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşları harekete geçirdi. Doların yükselmesi nedeniyle Türk Lirası kullanım alanı sınırlanmıştı. Pandemi döneminin de etkisiyle dolara yönelen vatandaşlar, birer birer Türk Lirası yatırımlarını geri çekmeye başladı. 30 Eylül’e kadar uygulanmasına karar verilen stopaj indirimin süresi uzatıldı. Türk Lirası’nın değerini yükseltmek ve yatırımcıyı teşvik etmek için vergi indirimi yapılacak. 6 ay süreli vadeli hesaplarda yüzde 5, bir yıl süreli vadeli hesaplardan ise yüzde 3 oranında stopaj alınacak. Bir yıldan uzun süreyi kapsayan hesaplardan ise vergi alınmayacak. Vadeli mevduat hesaplarındaki kesintilerin azalması nedeniyle faiz gelirleri yükseldi.

Vadeli mevduat hesabı faiz oranı

Merkez Bankası tarafından politika faiziyle ilgili puan indirimi yapıldı. Yüzde 18’e indirilen politika faizi sayesinde kurdaki dalgalanmanın önüne geçilmek istendi. Faiz indirimine rağmen vadeli mevduat hesaplarının avantajlı konumu sürüyor. Pandemi nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan müşterilerine cazip teklifler hazırlayan bankalar, mevduat hesaplarına yüzde 19 oranında faiz uyguluyor. Yeni müşteriler için hoşgeldin faizi uygulaması sürüyor. Yüzde 19.75 oranında faiz ile vadeli mevduat hesabı açma fırsatı sunuluyor.

Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor?

32 Günlük mevduat faizinde en çok faiz veren bankaları sizin için listeledik.

Vadeli mevduat hesaplarının süresi de müşterinin taleplerine göre belirleniyor. Günlük, haftalık ve 32 günlük olmak üzere vadeli mevduat hesabı açabilirsiniz. Bir yıl ve üzeri vade süresinde ise kazançlarınız daha fazla olacaktır. Süre ne kadar uzarsa paranız o kadar değerlenir. 100 bin TL ve üzeri hesap bakiyelerinin kazançları daha yükseltir. Örneğin 40 bin TL bütçeli 32 günlük vadeli hesap açarsanız kazancınız 650 TL olur. Her bankanın farklı mevduat hesabı faiz oranı bulunmaktadır. Araştırma yaparak en uygun şartları sunan bankaları keşfetmeniz gerekebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!