T.C. Kimlik Numarası ile başvuru yapanlara aylık 2840 TL nakit para

Devlet, maddi sıkıntı içinde olan ve yardıma muhtaç vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan genelge yayınlayarak, Ekim ayında yapılacak 2840 lira ödemeyi açıkladı.

T.C. Kimlik Numarası ile başvuru yapanlara aylık 2840 TL nakit para
T.C. Kimlik Numarası ile başvuru yapanlara aylık 2840 TL nakit para Editör

SGK yeni bir genelge yayınlayarak başvuran vatandaşların hesaplarına 2.840 TL aktarılacağını duyurdu.

Devlet, maddi sıkıntı içinde olan ve yardıma muhtaç vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan genelge yayınlayarak, Ekim ayında yapılacak ödemeyi iletti.

Kimlik numarası ile başvuruda bulunan T.C. Vatandaşları aylık 2.840 TL ödeme hakkına sahiptir. SGK'nın duyurusu ile çocuk parası, aile ve çocuk parası, ölüm yardımı ve malullük aylığı gibi çeşitli alanlarda yardım sağlamaktadır. 

SGK'nın yayınladığı genelgede, Ekim ayı için vatandaşlara yapılması beklenen devlet yardımları hakkında yorum yapıldı. Başvurusunu yapan vatandaşlar, mevcut koşulların sağlanması kaydıyla birden fazla noktada devlet yardımı almaya hak kazanıyor. Bu devlet yardımı ile vatandaşlar rahat bir nefes alabilir. Ekim ayında hangi devlet hibeleri verilmeli?

Rapor Ödemesi Nedir?

Çalışmaya devam eden veya çalışmayan vatandaşa çeşitli pozisyonlarda özel devlet tarafından ödeme yapılmaktadır. Bu noktalardan biri de ödeme raporudur. Doğum yapan ve analık izni alan kadınlara hastalık izninin süresine bağlı olarak 2 ayı geçmemek üzere ücret ödenir. Kadınların bildirim ödeneğinden yararlanabilmeleri için anne olabilmeleri için işe dönüş gereklidir. Aynı zamanda çocuklarından yarım gün ayrı kalmayan anneler de çocuk bakım parası alabilirler.

Ev Hizmetinde Çalışanlara Prim Yardımı Verilecek

Prim yardımı, kadın veya erkek ev işçisi olmanıza bakılmaksızın devlet tarafından sağlanır. Ayda 10 günden az veya 10 günden fazla çalışma durumuna göre işlemler yapılsa da 10 günden az çalışanlar iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalı sayılır.

10 günden az çalışanlar için prim ödemeleri işverenler tarafından karşılanmaktadır. Ancak, süre uzatımına destek olanlar, bir sonraki ayın son gününe kadar ihtiyaçları karşılanırsa, uzun vadeli emeklilik primi ödeyerek veya genel sağlık sigortası primi ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!