SGK'dan Herkese Tek Seferlik 918 TL Destek Verilecek

Vatandaşların mağduriyetini önlemek adına devletin çeşitli ödenekleri bulunuyor. Bu kapsamda SSK’lı veya Bağ-Kur kapsamındaki sigortalıların yakınlarına 918 TL cenaze ödeneği verilmekte. Başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

SGK'dan Herkese Tek Seferlik 918 TL Destek Verilecek
SGK'dan Herkese Tek Seferlik 918 TL Destek Verilecek Editör

Vatandaşların mağduriyetini önlemek adına devletin çeşitli ödenekleri bulunuyor. Bu kapsamda SSK’lı veya Bağ-kur kapsamındaki sigortalıların yakınlarına cenaze ödeneği veriliyor. Söz konusu ödenek vefat eden kişinin yakınına sadece bir kez olarak veriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu sene 918 TL olarak yapılan cenaze ödeneği ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

918 TL ÖDENEK! 

Resmi internet sayfası üzerinden açıklamalarda bulunan SGK, konuya ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Yapılan açıklamalara göre; vefat eden kişinin eşi, çocukları, anne, babası ve kardeşlerinin hayatta bulunmaması şartı ile ve cenazenin sizin tarafınızdan kaldırıldığına dair muhtarlıktan alacağınız belge ve harcamalara ilişkin faturaların aslı ile birlikte Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına müracaat ederse 918 TL cenaze ödeneği alabiliyor.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALAN KİŞİLER...

Yaşlılık aylığı alanların yakınları ödemeden faydalanabilir, fakat dul ve yetim aylığı alan kişilerin vefatı halinde devlet cenaze yardımı ödemesi yapmıyor. Öte yandan SGK’dan sürekli iş göremezlik geliri, malullük ve yaşlılık aylığı alırken vefat eden sigortalıların hak sahiplerine cenaze ödeneği ödemesi gerçekleştiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!