Bankalardan Beklenen Hamle Geldi..! Faizler Düşürüldü

Vade sayısının artması ile geri ödenen para miktarı yükseliyor. Peki, bankadan kredi çekenler hangi detaylara dikkat etmelidir? Düşük faiz oranı yanıltıcı olabilir mi?

Bankalardan Beklenen Hamle Geldi..! Faizler Düşürüldü
Bankalardan Beklenen Hamle Geldi..! Faizler Düşürüldü Editör

Ekonomideki yüksek enflasyon ve faiz oranları vatandaşların belini büktü. Milyonlarca kişi iş hayatındaki zorlukların üstesinden gelebilmek için banka kredilerine yöneldi. Bankalar ise düşük faiz oranlarına sahip kredi alternatifleri ile müşterilerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Ekonomi uzmanları banka kredisi almak isteyen vatandaşların yalnızca faiz oranlarına odaklanmaması gerektiğinin önemini belirtiyor. Zira, vade sayısı ile toplam ödeme arasında paralel bir ilişki bulunuyor. Vade sayısı ne kadar yükselirse geri ödenecek miktar da artıyor. Peki, kredi kullanacak olan vatandaşlar nelere dikkat etmelidir?

Banka kredisi faiz oranı

Banka kredilerinde faiz oranları en net bilginin sunulduğu alandır. Lakin, kredi alımında yalnızca faiz etkili değildir. Banka masrafları ve vergi oranları da dikkate alınmalıdır. Örneğin 20 000 TL tutarında kredi çekecek olan bir vatandaşın ödemesi gerekli olan 5 000 464 TL ek gider bulunur. 24 ay vade ile alınan 20 000 TL miktarındaki kredinin faiz oranı ortalama yüzde 1.6 olarak belirlenmektedir. Toplam faiz ödemesi 4 bin 290 TL olacaktır. Kredi kullanımında bankalar müşterilerine ek giderler çıkartır. Tahsil ücreti, BSMV, KKDF ve hayat sigortası ücretleri müşteriden alınmaktadır.

Kredi Vade sayısı ve sigorta işlemleri

Kredi alımlarında vade sayısının düşük tutulması gerekiyor. Faiz oranlarının düşürülmesine rağmen; vade sayısının yüksek olması geri ödemelerde sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Vade sayısının 12 ila 24 taksit sınırında tutulması öneri edilmektedir. Ayrıca, kredi kullanımlarında ‘’sigortalı’’ ve ‘’sigortasız’’ seçeneği sunulur. Sigorta ücretini bizzat belirleme hakkınız bulunur. Aylık geliriniz ve ödeme koşullarınızı hesaba katarak sigorta ücretini, bankanın sunmuş olduğu miktarın altına çekebilirsiniz. Bu sayede ek giderler için daha az ücret ödemiş olacaksınız. Kredi kullanırken vade sayılarına göre ödeyeceğiniz toplam miktarı karşılaştırmanız yararlı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!