Milyonlarca genci kapsayan haber, yakın zaman önce devlet tarafından açıklandı. Devlet kurumları, iş sahibi olmayı isteyen tüm gençler için geri ödemesiz olarak 108.65 TL ödeyeceğini duyurdu. Program kapsamında gençlerin her biri için 17.300 TL dağıtılmış olacak.
Mesleki eğitim ve istihdam programları, hem gençlerin gelecek kaygılarını en aza indirmekte hem de işletmeler için kalifiye eleman gücünü yükseltmekedir. Bu sebeple istihdam garantili programlar için asgari ücrete yakın bir düzeyde her genç için sigorta primleri yatırılmaktadır. Yeni çıkan bir karara göre işbaşı eğitiminde gençler için toplam 108.68 TL ödeme yapılacak. Biz de sizler için ilgili program bazında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
İşbaşı Eğitim Programı İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
İşbaşı Eğitim Programı, gençler için bir müjde niteliğinde aktif hale getirilmiştir. Bu sayede gençler, mesleğe adımlarını atmaları ile para kazanmaya başlamaktadırlar. Peki, ilgili eğitim programı için aranan şartlar nelerdir?
Programa katılım için gençlerin 15 yaşından büyük olmaları gerekiyor. Ayrıca Sosyal Sigorta Kurumu’na bağlı şekilde işsiz olma ve program öncesinde 1 sene boyunca sigorta primi yatırılmamış olması gerekiyor.
İşverenlerin 1. Derece yakınlarının ilgili programdan yararlanamayacakları da bildirilmiştir. Bu sayede herkes için eşit koşullarda bir program düzenlenmesi mümkün kılınmaktadır. Son olarak ortaöğretim, yükseköğretim ve açıköğretim öğrencilerinin de programda yer alabildiklerini belirtmekte fayda var.
Program Sonunda İstihdam Oranları Nasıldır? Programdan Yeniden Yararlanabilmek Mümkün Mü?
Devlet destekli olarak sağlanan İşbaşı Eğitim Programı, gençlerin yüzde 50 ve 60 kadarını istihdam ederek çok büyük bir başarı ile imza atmaktadır. Ayrıca iki yıl içerisinde 320 iş gününü tamamlamamış olan gençler, programdan tekrardan yararlanabilmektedirler.
İşverenlerin Programdan Yararlanabilme Şartları Nelerdir?
İşbaşı Eğitim Programı, azami olarak 2 sigortalı çalışanı bulunan kurumlardan başlayarak tanınan firmalar bazında da geçerlidir. Kamu kurumu olarak görev yapmayan tüm firmalar, programdan yararlanabilmek için başvuru yapabilmektedirler. İş yerleri, programa katılan gençleri, kendi çalışan sayısının %30’una kadar kadrosuna katarak çalıştırmaya başlayabilir.