Abdulrasheed Bawa: Kripto Büyümesi 'Dünya Ekonomisi İçin Çok Daha Büyük Bir Tehlike'

Nijerya Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu (EFCC) başkanı Abdulrasheed Bawa, kripto para birimlerinin büyümesini şimdi “dünya ekonomisi için çok daha çok büyük bir tehlike” oluşturan bir şey olarak seçti. Bu sebeple, bu tür tehlikeler ya da tehditlerle başa çıkmak için Bawa, “dünya genelindeki yetkililerin ortak ve işbirliğine dayalı bir yaklaşımını” savunuyor.

Abdulrasheed Bawa: Kripto Büyümesi 'Dünya Ekonomisi İçin Çok Daha Büyük Bir Tehlike'
Abdulrasheed Bawa: Kripto Büyümesi 'Dünya Ekonomisi İçin Çok Daha Büyük Bir Tehlike' Editör

Ekonomik Suçlar Küresel Finansal Sisteme Zarar Veriyor

Vanguard tarafından hazırlanan bir rapora göre, EFCC başkanı bu sözleri Uluslararası Organize ve Ekonomik Suçlar Belgeleme Merkezi (CIDOEC) tarafından düzenlenen bir sempozyumda konuşurken yaptı. Bu arada, ekonomik suçların maliyetini ve bu faturayı kimin ödemesi gerektiğini tartışmak üzere düzenlenen aynı toplantıda, Bawa'nın ülkelerin bu konu da neden işbirliği yapması gerektiğini açıkladığı aktarıldı. Dedi ki:

[Ekonomik suçlar] global ekonomilerin hayati yapılarını etkileyerek global finansal sisteme önemli zararlar vermekte ve gelişen teknolojiyi teknolojiyi ülkeleri sürdürülebilir kalkınma için gerekli kaynaklardan yoksun bırakmaktadır.

Bawa ayrıca, az gelişmiş emsalleri gibi gelişmiş ülkelerin de “global finans kurumlarının istikrarını tehdit eden siber suçların artış göstermesi” tarafından büyütülen bir beladan muaf olmadıkları konusunda uyardı. Bawa, bu noktayı eve götürmek için, suçluların şu an için “kripto para birimlerindeki siber saldırılar için [fidye parası gibi] yasa dışı paraları işlemeyi ya da almayı” nasıl seçtikleri örneğini kullanıyor.

Ekonomik Suç Mağdurları Maliyeti Üstlenmemeli

Bu arada, EFCC başkanı ekonomik suçların masraflarını kimin üstlenmesi gerektiği konusunu da ele aldı. Raporda Bawa'nın bu konu daki bakış açısını aktardığı aktarılıyor. Dedi ki:

“Suç mağdurları, sosyal sistemin bir parçası olarak direk olarak ya da dolaylı olarak mali suçların etkilerinden global olarak muzdarip olmaya devam ederken, kimin ödediğinin ya da kimin ödemesi gerekli olduğunun belirlenmesi, yürürlükte olan ceza adaleti sisteminin kritik bir ölçüsü haline gelir.”

Yine de, EFCC başkanı suçların bedelini “kurbanların değil faillerin” ödemesi gerektiği konusunda kararlı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!