Coinbase, Bilançosuna 500 Milyon Dolardan Fazla Kripto Para Ekleyeceğini Duyurdu

Perşembe günü erken saatlerde, kripto para borsası Coinbase, bilançosuna eklemek için çeşitli kripto para birimlerinde 500 milyon dolardan fazla satın alacağını duyurdu.

Coinbase, Bilançosuna 500 Milyon Dolardan Fazla Kripto Para Ekleyeceğini Duyurdu
Coinbase, Bilançosuna 500 Milyon Dolardan Fazla Kripto Para Ekleyeceğini Duyurdu Editör

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, haberi ilk olarak Twitter üzerinden verdi ve borsanın yarım milyar dolardan fazla dijital varlık satın almak için onay aldığını belirtti. Çarşamba günü Wall Street Journal , Coinbase’in son düzenleyici korkular ışığında 4,4 milyar dolar nakit rezerv biriktirdiğini bildirdi .

Armstrong’un tweet’inin ardından CFO Alesia Haas , hareketin arkasındaki mantığı detaylandıran bir blog yazısı yazdı . “Kripto varlık yatırım tahsisimiz, toplam saklama kripto bakiyelerimiz tarafından yönlendirilecek – yani müşterilerimizin yatırım stratejimizi yönlendireceği anlamına geliyor” diye yazdı.

Coinbase‘in yatırım stratejisi açısından Haas, fonların dolar maliyeti ortalamasına göre “sürekli olarak dağıtılacağını” belirtti. “Biz uzun vadeli yatırımcılarız ve yalnızca bir varlığın platformumuzdan çıkarılması gibi belirli koşullar altında elden çıkaracağız.”

Coinbase ve Yatırım Stratejisi Her Çeyrek Yüz Milyonlarca Yatırıma Yol Açabilir

Bir sonraki mali çeyrekten itibaren Coinbase, net gelirinin %10’unu kripto para portföyüne tahsis edecek. Bu ayın başlarında, Coinbase (COIN) 2. çeyrek kazançlarını bildirdi ve üç aylık net gelirde 1,6 milyar dolar bildirdi. Borsa devi, yüksek büyüme kazançlarını sürdürmeye devam edebilirse, kurumsal yatırımları kripto alanı için büyük bir nimet olabilir.

Şaşırtıcı bir şekilde, bu hareket Coinbase’i, diğerleri arasında Ethereum, DeFi protokolleri, PoS varlıkları ve hatta NFT’lere kadar Bitcoin olarak adlandırılmayan bir kripto para birimini elinde bulunduran ilk halka açık şirket haline getirecektir.

Şu anda halka açık bir şirket olarak Coinbase, finansal düzenleyicilerden her zamankinden daha fazla incelemeyle karşı karşıya. Borsa, potansiyel düzenleyici sorunlardan kaçınmak için akıllıca tüm işlemleri tezgah üstü (OTC) gerçekleştirmeyi seçti.

CEO Brian Armstrong daha sonra Twitter aracılığıyla Coinbase’in kendi kendini gözetim altına alacağını yineledi. Bu, şirketin üçüncü taraf bir emanetçiye sahip olmanın aksine, dijital varlıklarına doğrudan sahip olacağı anlamına gelir.

“Kripto ekonomisi olgunlaştıkça zaman içinde tahsisimizi artırabiliriz. Gelecekte giderek daha fazla şirketin kripto varlıklarını bilançolarında tutacağına inanıyoruz. Kendi kurumsal finansal uygulamalarımıza daha fazla kripto varlığı ekleyerek, daha açık bir kripto ekonomisi oluşturmaya yönelik bir adım daha atabileceğimizi umuyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!