Arisebank’ın CEO’su Jared Rice Sr. 5 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Arisebank'ın CEO'su beş yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tazminat olarak 4.258.073 dolar ödemeye mahkum edildi.

Arisebank’ın CEO’su Jared Rice Sr. 5 Yıl Hapse Mahkum Edildi
Arisebank’ın CEO’su Jared Rice Sr. 5 Yıl Hapse Mahkum Edildi Editör

“Dünyanın ilk merkezi olmayan bankacılık platformu” olarak lanse edilen Arisebank’ın CEO’su beş yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tazminat olarak 4.258.073 dolar ödemeye mahkum edildi. Kişisel kullanımı için kripto para birimlerini sessizce dönüştürürken yatırımcılara yalan söylediğini itiraf etti.

‘Dünyanın İlk Merkezi Olmayan Bankacılık Platformu’ CEO’su Hapse Gidiyor

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Arisebank CEO’su Jared Rice Sr.’nin “4 milyon dolarlık kripto planında” beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. Teksas’ın Kuzey Bölgesi için ABD Avukat Vekili Prerak Shah şunları söyledi:

  • Kripto para biriminin mucidi Arisecoin, yatırımcıları 4 milyon dolardan fazla dolandırmaktan bugün beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

33 yaşındaki Rice, geçen yıl ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 2018’de Arisecoin’in ilk madeni para arzını (ICO) içeren bir hukuk davasını sonuçlandırdı. Mart 2019’da bir menkul kıymet dolandırıcılığı suçunu kabul etti.

Adalet Bakanlığı, Çarşamba günü, ABD Bölge Yargıcı Ed Kinkeade’nin kendisine 4.258.073 dolar tazminat ödemesini emrettiğini bildirdi.

Savunma belgeleri, Rice’ın “muhtemel yatırımcılara yalan söylediğini” kabul ettiğini ve Arisebank’ın tüketicilere “FDIC sigortalı hesaplar ve kripto para birimi hizmetlerine ek olarak Visa markalı kredi kartları da dahil olmak üzere geleneksel bankacılık hizmetleri” sunabileceğini iddia ettiğini belirtiyor. DOJ, bankanın “dünyanın ilk merkezi olmayan bankacılık platformu” olarak faturalandırıldığını kaydetti.

Arisebank’ın var olmayan faydalarının çığırtkanlığını yaparken, “Rice sessizce kendi kişisel kullanımı için yatırımcı fonlarını dönüştürdü, parayı otellere, yemeğe, ulaşıma, bir aile hukuku avukatına ve hatta bir vasi reklamına harcadı – yatırımcılara açıklamayı başaramadığı gerçekler” Adalet Bakanlığı açıkladı.

Ayrıca, Rice ayrıca “önceki internetle ilgili bir iş planıyla bağlantılı olarak ağır suçlamaları kabul edeceğini açıklamadı” dedi ve şunları ekledi:

  • Yüzlerce yatırımcı, fiat para biriminin yanı sıra bitcoin, ethereum ve litecoin gibi dijital para birimlerini kullanarak Arisecoin’de yaklaşık 4.250.000$ satın aldı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!