ALTAY FAN TOKEN’ı ön satışa sunacağını duyurdu

Kripto para piyasasındaki hacmi 5 milyar TL’nin üzerine çıkan “Fan Token” projelerine bir yenisi daha eklendi. 18 yıl aranın ardından Spor Toto Süper Lig’e dönen Altay, Türkiye’nin blok zinciri ICRYPEX ile beraber ALTAY TOKEN’ı ön satışa sunacağını duyurdu.

ALTAY FAN TOKEN’ı ön satışa sunacağını duyurdu
ALTAY FAN TOKEN’ı ön satışa sunacağını duyurdu Editör

Dünyada ve ülkemizde geçen her gün katlanarak büyüyen Fan Token projelerine bir yenisi eklendi. Spor Toto Süper Lig’ tarihinin en başarılı ve köklü kulübü Altay ile blok zinciri teknolojilerinin öncü yerli firmalarından ICRYPEX iş birliğiyle, Türk mühendislerin hayata geçirdiği ALTAY TOKEN, basın lansmanıyla duyuruldu. 

Kulüplere önemli bir gelir modeli oluşturan ve taraftar ile kulüp arasındaki etkileşimi artıran Fan Token’ların kripto para piyasasındaki hacmi 500 000 000 doların üstünde seyrediyor.

Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen lansmana Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, yönetim kurulu üyeleri, Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer, ICRYPEX Genel Müdürü Ezgi İçer ve bir çok önemli kuruluştan basın temsilcileri katılım sağladı.

ALTAY TOKEN’ın, 0,80 TL özel fiyatı üstünden ön satışa sunulacağı belirtildi. 13 Eylül’de başlayacak ön satış sürecinin 16 Eylül itibarıyla tamamlanmasının ardından; 17 Eylül itibariyle  halka arz fiyatı olan 1,00 TL üstünden işlem görecek. ALTAY TOKEN, “Ethereum” tabanlı bir “Utility Token” olarak üretildi. Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından ICRYPEX imzası taşıyan ALTAY TOKEN’ın toplam arza ulaşması ise finans mühendisleri tarafından planlanmış 25 senelik bir süreç içinde gerçekleşecek.

Altay’ın Her Başarısıyla Binlerce Token Yakacağız!

Gerçekleşen lansmanda konuşan ICRYPEX CEO’su Gökalp İçer, “13 Eylül itibarıyla ön satışa sunacağımız ALTAY TOKEN için büyük heyecan duyuyoruz. Altay gibi köklü bir kulüple gerçekleştirdiğimiz bu proje, 25 senelik uzun soluklu bir anlaşmayı yanı sıra getiriyor. Fan Token’lar hem dünyada hem de ülkemizde büyük rağbet gören kripto varlıklar haline geldi.

Taraftar token’ları, piyasa değeri 5 milyar TL’nin üstünde seyreden çok büyük bir ekosistem. Öte yandan, Fan Token piyasası takımlar için çok önemli bir gelir kaynağı ve taraftarları ile bağ kurma fırsatı oluşturuyor. ALTAY TOKEN’ın ön satışı, bir hayli avantajlı bir fiyat olan 0,80 TL’den başlıyor, halka arz süreci ise ICRYPEX’in finans mühendisleri tarafından planlanmış şekilde işliyor. Her yıl, kilitli olan ALTAY TOKEN’ların yüzde 2,5’inin kilidini kaldırarak dolaşıma alacağız.

Bu arz sürecinde kulübün kazandığı her karşılaşmanın ardından belli miktarda ALTAY TOKENı kalıcı olarak dolaşımdan çıkaracağız. Böylece arzı azaltarak ALTAY TOKEN'ın değerini artıracağız. Bu sezon lige güzel bir başlangıç yapan Altay'ın başarıları devam ettikçe yakılan token sayısı da hızla artacak. Altay’ın şampiyon olması halinde ise 1 000 000 adet ALTAY TOKEN yakmayı planlamaktayız” dedi.

Rakamı artırma konusunda taraftarımızın ve destekçilerimizin gücüne inanmaktayız

Altay’ı yarınlara daha emniyetli bir biçimde taşıma yolunda önemli bir anlaşma olduğunu belirten Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise “107 yılı geride bırakan, Türk futbolunun en köklü kulübü Büyük Altay, bugün büyük tarihine yakışır bir anlaşma imzalıyor” vurgusu yaparak, “Göreve geldiğimizden bugüne dek ekonomik yöndeki en büyük amacımız; kalıcı gelir kaynakları yaratmak ve böylece kulübümüzü yarınlara daha emniyetli bir biçimde taşımaktı. ALTAY TOKEN ile kulübümüze 25 senelik dönem içinde kalıcı ve önemli bir gelir modeli yaratacağız. Rakamı katlayarak artırmak konusunda taraftarımızın ve destekçilerimizin gücüne inanmaktayız” ifadelerini kullandı.

Tüm Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de futbol gelirlerinin pandemi sebebiyle son zamanlarda çok büyük bir değişim gösterdiğini dile getiren Altay Başkanı, “26 Ocak 2021’de yayımlanan Deloitte raporu, Avrupa’nın en büyük 20 kulübünün toplam cirosunun, pandemi döneminde yüzde 12’ler düzeyinde gerilediğini gösteriyor. Yaşanan olağanüstü durumlar, kulüplerin gelir kalemleri arasında gelgitler yaratabiliyor.

Bu noktada biz yöneticilerin somut, akılcı ve kalıcı gelir kaynakları yaratması, taraftar sayısının artırması, coğrafi yayılımı ilke edinmesi, aidiyet duygusunu artırması, sürdürülebilir başarı odaklı olması, marka değerini yükseltmesi, dijital mecraları daha etkin kullanacak organizasyonları kurması, farklı iş birlikleri geliştirmesi, yenilikçi olması ve pazarlık gücünü yükseltmesi gerekmektedir.

Tüm bunları ötesinde kulüp yönetimleri, gelir fırsatlarını da akılcı şekilde kullanmalı. ALTAY TOKEN’ı bu bakımdan kulüp tarihimiz açısından önemli bir gelir fırsatı gözüyle değerlendiriyoruz. Umarım pandeminin hızının azalmasıyla beraber bu günler geçecek ve Deloitte raporundaki gibi “Bu dünyada ateşi düşmeyecek tek hastalık futbol tutkusudur” sözü yine gerçekliğini gösterecek. Büyük Altay da daima futbolun en önemli aktörü olarak kalmaya devam edecek” yorumu yaptı. 

Basın lansmanına katılım sağlamakta olan Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “Futbol camiasında pek çok organizasyonda bulundum ancak Altay hepsinden değişik bir konumda yer almakta. 15 yaşımda girdiğim 34 yaşımda ayrıldığım bir takım. Altay camiası çok büyük bir camiadır, bu anlaşmanın Altay Spor Kulübü’ne değer katmasını diliyorum. Altay için şu anda oturduğum koltuk dahil her koltuğa oturur, Altay’ın destekçisi olurum. Altay’ın geleceğine katkı sağlayacağına inandığım böyle bir günde aranızda olmaktan onur duyuyorum.” dedi.

İzmir’in kurtuluş gününde gerçekleşen anlamlı bir başlangıç

Ayrıca ön satış sürecinin detaylarına değinen ICRYPEX Genel Müdürü Ezgi İçer, “İzmir’in kurtuluş gününde İzmir’in en köklü takımlarından biriyle bu iş birliğini hayata geçirmek bizler için büyük anlam taşıyor. 13 Eylül’de başlayacak olan avantajlı ön satış 16 Eylül’de sona erecek. Ön satış sürecinin ardından 17 Eylül’de ALTAY TOKEN’ın halka arzı gerçekleşecek ve ICRYPEX kullanıcılarının alım satım işlemlerine açılacak.

Kullanıcılarımız bu sürecin başlamasıyla diledikleri gibi işlemlerini gerçekleştirebilecek, alım satım yapabilecek. Ön satış sürecinde avantajlı fiyatlarla satın alınan token’lar ise 90 günlük kilit süresinin ardından alım satım işlemlerine açılacak. Dileyen herkes, geleceğin Altay’ına, ALTAY TOKEN’a sahip olabilecek, güvenle saklayabilecek ve Büyük Altay’ın etkinliklerinde kullanabilecek.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!