LUNA Kurucusu Do Kwon'dan Önemli Açıklama 'Çok Üzgünüm'

Pek çok kripto para yatırımcısı LUNA'nın geleceğini merak ederken, kripto paranın üretici isminden flaş bir açıklama geldi. Terraform Labs Kurucusu Do Kwon, "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" dedi.

LUNA Kurucusu Do Kwon'dan Önemli Açıklama 'Çok Üzgünüm'
LUNA Kurucusu Do Kwon'dan Önemli Açıklama 'Çok Üzgünüm' Editör

LUNA'da yaşanan sert düşüş sonrasında tüm gözler yeniden kripto para piyasalarına çevrildi. LUNA yaşadığı büyük düşüşün ardından 0,0000623 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

LUNA'DAKİ DÜŞÜŞE NE SEBEP OLDU?

HaberTürk'te yer alan habere göre, ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kripto para piyasalarında dalgalanmalar gözlemdi. Kripto para piyasasında gözler TerraUSD'ye (UST) çevrilmişken, Terra ağının yerel kripto parası LUNA'dan sonra yaşanan krizden en büyük yarayı Avalanche (AVAX) aldı. 

LUNA coine yapılan saldırı sonrası asılsız alımlar yapıldı, yayılan korku sonucunda Terra’dan çıkışlar başladı. TERRA coinden çıkışların ardından sabit coinde sert düşüş gerçekleşti. Sabit coinlerin düşüşüne engel olamk için yapılan satışlar arz talep dengesini bozarak pek çok kripto para piyasalarında düşüşe neden oldu.

YENİDEN YÜKSELİR Mİ?

LUNA coin piyasalarında sert düşüş gözlemlenirken, milyonlarca LUNA dip seviyeden alıcı bulacak. Bu sürecin ne kadar süre devam edeceği hakkında net bir bilgi yok ama LUNA coin’in uzun süre eski seviyesine gelemeyeceği söylenebilir.

LUNA İÇİN YAKIM OLACAK MI?

Terra, ilk günlerde fazlaca miktarda basılan LUNA coinin arzının azaltılması için yakım politikasını savunuyordu. Terraform Labs Kurucusu Do Kwon, "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" ifadelerini kullanarak, akım politikasının uygulanmasına yönelik ısrarlardan dolayı bir yakım adreslerini paylaştı.

Öte yandan, topluluğun çoğunluğu Terra kurucusunun yeni Blockchain kurma planını benimserken topluluğun bir kısmı ise  LUNA yakımının fiyat üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını düşünüyor. Token yakımı gerçekleştirerek fiyatın yükselebileceğine inanan yatırımcılar ise Terra kurucusu Do Know'un geçtiğimiz günlerde artık LUNA tokeni basılmadığını duyurmasına bağlıyor.

NEDİR BU TERRA 2.0?

Tüm kripto topluluğu Terra LUNA coin fiyaskosunun farkında. Terra coinin 100 dolar seviyelerinden 40 sente kadar gerilemesiyle birlikte ekosistem dibe vurdu ve yatırımcılar milyarlarca dolar para kaybı yaşadı. 

Terra LUNA coin ekibi, Terra 2.0 teklifinde bulunurken teklif, toplam oyların %65,5’lik oranını alarak geçti. 

Bu yeni öneri LUNA 2.0 tokenlerini oluşturma ve Do Kwon‘un Terra blockchainin yeniden başlatma  önerisini içinde barındırıyordu.

Bu, Terra coin (UST) algoritmik stableconini çöküşünün ardından, yatırımı zarar görenlerle orantılı olarak airdrop şeklinde gönderilecek yeni tokenin de ilk adımını oluşturmaktadır. Teklife göre, Terra 2.0’ın Cuma günü itibariyle ana ağda yer alması planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!