Somali Merkez Bankası, Yeni Şilin Banknot Basma Planlarını Açıkladı

Somali Merkez Bankası (CBS) geçtiğimiz günlerde, ülkenin 13 kredi kurumunun birbirleriyle işlem yapmasını sağlayacağını söylediği bir ulusal ödeme sistemi kurduğunu duyurdu. Sistemin ayrıca satıcılar ve müşterileri arasında daha verimli işlemleri kolaylaştırmaya yardımcı olması bekleniyor.

Somali Merkez Bankası, Yeni Şilin Banknot Basma Planlarını Açıkladı
Somali Merkez Bankası, Yeni Şilin Banknot Basma Planlarını Açıkladı Editör

Açıklanan rapora göre , sözde ulusal ödeme sistemi kapsamında, CBS “borç verenleri gerçek zamanlı para transferlerini işlemelerini sağlamak için bir takas ve uzlaştırma platformuna bağlayacak”. Banka ve kredi kartları, mobil ağ operatörleri ve otomatik para çekme makineleri için birlikte çalışabilirlik özellikleri de etkinleştirilecek.

Raporda ayrıca CBS valisi Abdirahman Abdullahi’nin böyle bir ödeme sistemine sahip olmanın diğer faydalarını özetlediği aktarılıyor.

[Sistem], güvenli ve güvenli bir şekilde daha fazla finansal katılım sağlayacaktır. Ekonomi üzerindeki etkisi emsalsiz olacak. Ticareti ve ticareti artıracak.

Yeni Somali Şilini Bonosu Planlanıyor

Ulusal bir ödeme sistemi, aynı zamanda, Uluslararası Somali Bankası tarafından Temmuz ayında bir Visa kartının lansmanı gibi yeni gelişmelerin görüldüğü, savaşın harap ettiği ülkenin finans sektörü için de iyiye işaret ediyor. Merkez bankası tarafından Hormuud Telecom’a ilk cep telefonu tabanlı finansal hizmetler lisansının verilmesi, Somali için bir başka kilometre taşıdır.

Merkez bankasının ayrıca “dolaşımdaki birkaç eski ve kirli banknotun” yerini alacak yeni Somali şilini banknotları basmak istediği bildiriliyor. Şu anda birçok Somalili, sahteciliğe meyilli olduğu için yerel para birimi yerine ABD dolarını kullanmayı tercih ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!