Bithumb, Kimliklerini Cep Telefonuyla Doğrulayamayanları Engelleyeceğini Açıkladı

Güney Koreli kripto borsası Bithumb, kimliklerini cep telefonuyla doğrulayamayan yabancıların erişimini engelleyeceğini söyledi. Karar, ticaret platformunun bu ayın sonunda yürürlüğe girecek olan ülkenin güncellenmiş düzenlemelerine uymaya başlamasıyla birlikte geldi.

Bithumb, Kimliklerini Cep Telefonuyla Doğrulayamayanları Engelleyeceğini Açıkladı
Bithumb, Kimliklerini Cep Telefonuyla Doğrulayamayanları Engelleyeceğini Açıkladı Editör

Cep telefonu kimlik doğrulamasını geçemeyen yabancı uyruklular, Güney Kore’nin en büyük dört kripto para borsasından biri olan Bithumb tarafından sağlanan hizmetlerden yararlanamayacak. Platform, 24 Eylül’e kadar Kore kripto sektörü için yeni ve daha katı kurallara uymaya hazırlanırken duyuruyu bu hafta yaptı.

Ülkenin revize edilmiş Özel Fonlar Yasası 25 Mart’ta yürürlüğe girdi ve altı aylık bir ödemesiz dönemden sonra yürürlüğe girecek. Yerel kripto borsalarının Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) altındaki Finansal İstihbarat Birimi’ne (FIU) kaydolmasını gerektirir. Ayrıca gerçek adla hesap sisteminin uygulanması konusunda yerel bankalarla işbirliği yapmak zorundalar.

Bithumb’un 1 Eylül bildirimi “yurtdışında yaşayan yabancılara” yönelik olsa da, cep telefonları aracılığıyla kimliklerini doğrulayamayan “Kore’de ikamet eden” yabancı uyruklu kişilerin platformu kullanamayacaklarını da belirtiyor. Korea Herald’ın konuyla ilgili raporuna göre , tüccarlar prosedürü “Kore cep telefonları” üzerinden ve “nerede yaşadıklarına bakılmaksızın” gerçekleştirmelidir. Yayın ayrıca, Bithumb’ın yabancı kayıt kartları olmayan yabancıları gemiye almayı bıraktığını da belirtiyor.

Borsa ayrıca etkilenen kullanıcıları herhangi bir tarih belirtmeden varlıklarını geri çekmeleri konusunda uyardı. Bildirime göre, hizmetler “2021 yılı içinde (müşteri onayı zorunlu hale geldiğinde)” sonlandırılacak. Ticaret platformu, “müşteri doğrulaması zorunlu olduğunda ve politika değişiklikleri yapıldığında” kullanıcıları tekrar bilgilendirme sözü verdi.

İngilizce yayınlanan Kore gazetesi, şirketin Güney Kore’nin ana kara para aklamayla mücadele kurumu olan Mali İstihbarat Birimi’ne kayıt için başvurmadan önce son adımları attığını söyleyen bir Bithumb yetkilisinden alıntı yaptı. Temmuz ayında Bithumb, kendi markası altında yurtdışında faaliyet gösteren iki madeni para ticaret platformuyla olan ticari marka anlaşmalarını feshetti .

Cuma günü, ülkenin en büyük dijital varlık borsası Upbit, FIU’ya kaydolan ilk platform oldu. Gazete, Bithumb, Coinone ve Korbit’in yeni düzenleyici gereksinimlerin bir diğerini karşılamak için bir “seyahat kuralı” çözümü önermek için çalıştıklarını da ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Survivor Yunus Emre'nin eşi bebeğini kaybetti
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!
Kızılcık Şerbeti Dizisinde Doğa'ya Partner Geliyor..!